Mode vs. woontrends

Studs & Spikes

Wat nu helemaal hip & happening is zijn Studs & Spikes.
Decoraties om je kleding mee op te pimpen. Je kunt ze ondertussen in alle soorten en maten krijgen. Het is nu ook helemaal in om je eigen oude kleding of schoenen ermee te versieren. Op de woonbeurs zag ik een muur die bedekt was met hele grote Studs en op de site http://www.fredliveshere.com zag ik een Egg Chair met Spikes.

Studs

Studs&Spikes

fred2

3D Printen

Een andere trend, wat nog lang niet iedereen gebruikt, maar wat wel iets is van de laatste tijd, 3D printen. Ik weet nog dat ik het voor het eerst zag bij De Wereld Draait Door, en dat ik het maar een heel raar iets vond. Ze maakten een voetbal fluitje en het duurde erg lang. Maar dit is zo ver ontwikkeld dat de Nederlandse Dirk van der Kooij een Dutch design award heeft gewonnen met zijn Endless stoel. Deze heeft hij gemaakt met een zelfgemaakte 3D printer. Iris van Herpen was de eerste designer die kleding heeft gemaakt met een 3D printer, zij maakte een rok, cape en een jurk.

Endless-Dirk-van-der-Kooij_03 iris_3d

Breisels

Het is natuurlijk helemaal fijn in de winter, om lekker in je dikke wollen trui & geitenwollen sokken op de bank te hangen. Maar tegenwoordig kan je bijna alles gebreid krijgen, vesten en zelfs leggings. Ook in het interieur zie je dit steeds vaker terug. Een gebreid vloerkleed, gebreide lampenkappen, gebreide meubels, je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een gebreide versie van.

Schermafbeelding 2013-01-29 om 19.02.14 Schermafbeelding 2013-01-29 om 19.02.23 dianevonfurstenberg21 zelfmaakimpressie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s