Keulen

Bus/treinreisAankomende Woensdag ga ik met school naar Keulen. Hier is een hele grote woonbeurs, wat natuurlijk erg interessant en leerzaam is voor mijn opleiding, Interieur Adviseur. We gaan erheen met het openbaar vervoer. Dat betekend dat ik van punt A. Bedum, naar B. Groningen, naar C. Zwolle, naar D. Arnhem, naar E. Keulen ga. Een beste bus/trein reis van zo’n 4,5 uur.
We gaan maar 3 dagen weg en eigenlijk zijn we maar 1 dag echt in Keulen. Ongeveer een halve dag zullen we op de woonbeurs zijn en verder zijn we in de stad. Hier zijn allemaal passages. Dit zijn winkels of ruimtes die mensen beschikbaar hebben gesteld voor het tentoonstellen van meubels of interieurs. Omdat we op school ook met kunstgeschiedenis bezig zijn, gaan we ook naar een museum. We kunnen uit 2 musea kiezen. Het Wallraf-museum voor kunst vanaf de middeleeuwen tot aan de tweede wereldoorlog of het Ludwig-museum voor kunst vanaf de tweede wereldoorlog tot heden. Ik ga denk ik naar het Wallraf-museum, omdat je daar de ‘ouderwetse’ kunst hebt. Dat vind ik leuker en interessanter dan de ‘nieuwe’ kunst. Dit snap ik heel vaak niet. Verder hebben we natuurlijk ook wat vrije tijd, om de stad zelf te bekijken en naar leuke winkeltjes te gaan.

Maar het belangrijkste wat we hier gaan doen is natuurlijk de Woonbeurs. Omdat het veel te groot is heeft onze leraar gezegd, dat voor ons hal 3, 11 en 4/5 de interessantste hallen voor ons waren. In hal 3 & 11 zijn de nieuwe, moderne dingen te zien. Creative oplossingen voor ruimte gebrek, jonge ontwerpers, maar ook klassiekers. In hal 4 en 5, is de keuken afdeling. Hier zijn echt de aller nieuwste en meest luxe dingen. Kastjes die uit het aanrechtblad komen, verschuifbare aanrechtbladen en de aller nieuwste snufjes voor optimaal kookplezier. Ik ben erg benieuwd wat we allemaal te zien krijgen, nieuwe dingen, maar ook de klassiekers.

Voor de mensen de niks over Keulen weten, hier wat informatie;keulen

Keulen is de grootste stad in de deelstaat Nordrhein-Westfalen, met 1.017.155 inwoners is het zelfs de vierde Grote stad van Duitsland. Al in de Romeinse tijd was Keulen een belangrijke nederzetting op het kruispunt van Europese handelsroutes. Het meest indrukwekkende gebouw in Keulen is de Kathedraal van Keulen, de Dom, die tussen de 13e en 19e eeuw werd gebouwd. Hier zijn ze wel 632 jaar mee bezig geweest! Het is de grootste gotische kerk in Noord-Europa en er zijn kunstwerken & spullen, van wel duizenden jaren oud.                                                                   Behalve de Dom, is er natuurlijk nog veel meer te zien in Keulen. Zo zijn er nog zo’n twaalf Romaanse kerken in Keulen. Sommigen daarvan zijn ook zeker de moeite waard om te bekijken. Bijvoorbeeld de Grosse Sankt Martin en de grote basilica Sankt Aposteln.

Voor de mensen onder ons die iets belangrijks van de geschiedenis willen zien, moeten eigenlijk even naar de kroegen en huizen gaan die langs de Rijn staan. In en op vele hiervan staan waterpeilen aangegeven. In 1993 en 1995 had de stad last van hoogwater, bijna de hele binnenstad had hiermee te maken. Beide waterstanden worden hier aangegeven.

Wat verder leuk is om te zien of te doen in Keulen;

  • De Kolner seilbahn
  • Stadswallen
  • Boottocht over de Rijn
  • Wallraf, Richartz Museum en het Ludwig museum
  • Dierentuin
  • Schokolade Museum

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s